По-малкото е повече!

Всеки знае това. Може би това желание за изчистени пространства обяснява успеха на популярния индустриален външен вид. Произхожда от Ню Йорк, където разрушените фабрики са превърнати в тавански жилищни помещения: светли, просторни и със суров индустриален вид. Без излишни кътчета или орнаменти, изчистени пространства. Минимализъм, но без мания за съвършенство. С две думи: къща, в която можете да намерите спокойствието, от което се нуждаете след тежък работен ден. Не е ли това, което всеки иска?

 

Съвсем логично беше индустриалният тренд да премине океана и да бъде хит и тук! За щастие няма нужда да живеем в стар склад, за да създадем същото усещане. Дори една новопостроена сграда може лесно да придобие същата атмосфера. Лесно е! Всичко, което трябва да направите, е да изберете проста цветова схема и груби, здрави материали, които можете да допълните с по-гладки елементи. Черно и бяло с няколко нюанса на сивото, тухлена стена, малко стомана и – разбира се – гладък бетонен или лят под.

 

Ако всичко това ви звучи добре, то вие определено сте почитатели на индустриалния интериорен дизайн!

 

Какво е основното нещо, което трябва да имаме в нашия интериор, за да постигнем индустриална визия? Бетонен под! Но дали това е настилката, която желаем за нашия дом? Няма как да не сме се замисляли за недостатъците като пукнатини и цепнатини, неравности и петна. Бетонът е здрав, но чувствителен и му трябва дълго време, за да изсъхне. Все пак няма място за паника!

 

Луксозните винилови планки се нашето решение!

Няма нужда да правим саморазливни замазки или да търсим гранитогресни плочи, за да имаме визията, която търсим. Бихме могли да имаме желания дом без да се налага да извършваме мръсни ремонтни дейности. Как ви звучи? Но все още не сме приключили с хубавите новини. Какво ще кажете за това – толкова е лесно, че дори можем сами да монтирате нашата настилка! Специално разработен както за новопостроени къщи, така и за реновирани сгради, монтира се за нула време и без нито един от недостатъците, свързани с бетона.

Do it yourself!

Луксозните винилови планки на клик система могат да се монтират директно върху съществуващата ви настилка. Не е необходимо да се залепват към основата, което прави монтажа им бърз и чист. Голямото разнообразие на декори ни предлага топли и студени изчистени дизайни, наситени и контрастни цветове, както и по-смели дизайни на камък. Луксозните винилови планки притежават шумопоглъщащи свойства, антибактериални характеристики и топло усещане при стъпване с бос крак. Почиства се лесно и е влагоустойчива, което я прави подходяща за кухни, коридори, бани и тоалетни. Какво ще кажете за една настилка, която преминава през целия ви дом, без да е необходимо да се правят преходи на материали, разделени с лайсна? Ако сте оговорили с ДА – очакваме ви!

Индустриалният интериор е отличен начин да дадем характер на нашия дом!


Автор: арх. Петя Митрева